Penny's problemen | update 11-9

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Super dat het zo goed gaat. Ook erg leuk om te lezen dat ze zo naar andere honden trekt en niet bang is. 

 

Hele leuke foto's van Penny. Wat een mooi koppie heeft ze! 

 

Hopelijk gaan je toetsen allemaal goed  succes op school! 

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Het is leuk om te lezen dat het al heel wat beter gaat.

Wat ik eigenlijk toch even wil vermelden....

Ik vind jouw denkwijze ongelooflijk knap.
Je denkt over bepaalde zaken na. Hebt er geen probleem mee om jezelf eens kritisch te bekijken en jezelf af te vragen of je het beter of anders kan aanpakken. Om zo tot betere resultaten te komen.

We maken allemaal fouten, ze zijn er om van te leren. Niet meer niet minder.
Je hebt een eigenschap waarvan een deel volwassenen nog niet over beschikken.
Je bent in staat om te evolueren! Je mag best trots zijn!

Ik ga je nog een pbtje sturen.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Denies; ik hoop ook dat alle toetsen de komende tijd goed gaan, maar ik maak me meer zorgen om de leraren die mij die toetsen niet willen laten inhalen omdat er volgens hun geen tijd is :-)

Elaine; Bedankt voor het compliment! Ik weet dat veel volwassenen niet zo zijn, mijn buurvrouw is daar een groot voorbeeld voor. Ik had ooit tegen haar gezegt dat ze haar hondje in het dorp moest aanlijnen en ze heeft nu nog steeds een hekel aan mij. En zij had vorige zomer ook allemaal rare berichten over mij op Facebook gezet...

Ik ga later even op jouw berichtje reageren :-)

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Een update:

 

Mijn moeder had het gisteren erg druk dus ik had Penny 3 keer uitgelaten. 'S ochtends ging het heel goed, ze zit/zat weer in een fase dat ze alles en iedereen leuk vind en gedag wilde zeggen. Alleen sommige honden waren wat groot dus dan ging ze wel weer blaffen. We kwamen ook een newfoundlander tegen en Penny liep eerst heel stoer kwispelend op hem af, maar toen ze voor hem stond was ze bang. Hij ging aan haar snuffelen en ze sprong met een soort piepgeluid weg. Toen ging ze naast mij staan terwijl die hond nog steeds voor ons stond. Ik begon haar te aaien en daarna ging het weer helemaal goed. Ze was toen ook niet meer bang

 

'S middags ging het wat minder goed (vind ik). Dat kwam omdat ik erg geïrriteerd was. Er waren namelijk eerst twee meiden met een Shetland pony en die moesten mij steeds aankijken waarna ze weer giechelend tegen elkaar (over mij) gingen fluisteren. Waarschijnlijk omdat ik een blauw/groene reflecterende sportzonnebril heb, sommige kinderen schijnen dat nogal grappig te vinden 

Tijdens het wandelen kwam er een mevrouw aan lopen met een Duitse Staande, het ras waar Penny heel erg bang voor is. Toevallig was dit volgens mij ook een hond waar ze een keer voor wegvluchtte. Hij liep nu aan de lijn wat echt heel erg fijn was. Eerst reageerde Penny niet, maar toen we echt langs liepen begon ze te grommen. Ik hoefde alleen even een snoepje te pakken en het stopte. Dat was heel goed!  Alleen aan de overkant van de sloot waren kleine kinderen aan het spelen en die begonnen Penny toen met blafgeluiden uit te dagen. Ik werd hier erg boos van, vooral omdat er een moeder bij stond die haar kinderen zat aan te moedigen.Vervolgens kwamen we twee vrouwen tegen die hun dalmatier uitlieten. Die vrouwen (en die hond ook) zijn ook altijd heel irritant want ze lachen Penny uit als zij begint te grommen en ze houden hun hond totaal niet bij zich. Het was dus niet echt een fijne wandeling.

 

Later in de middag bij de laatste wandeling gebeurde er weinig, net als vandaag.

 

Maar er is laatst wel nog wat anders gebeurt. Ik denk dat ik eindelijk een goede oplossing heb tegen het poep eten! Gisteren at Penny tijdens het wandelen plotseling helemaal geen poep meer, ook niet op plekken waar ze het normaal wel doet. Toen wilde ze even rennen en druk doen dus ik ging met haar spelen. Zodra ze hierna stil stond begon ze weer poep te eten. Bij de volgende wandeling ging het precies hetzelfde. Waarschijnlijk raakt ze heel snel gestrest en kalmeert ze zichzelf door te eten. Ik ga nu proberen de wandelingen zo rustig mogelijk te houden, misschien helpt het

 

En sorry voor alle mensen die ik nog een berichtje terug moet sturen, ik heb het nog steeds héél druk. Ik ga proberen morgen

 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

"maar toen we echt langs liepen begon ze te grommen. Ik hoefde alleen even een snoepje te pakken en het stopte. Dat was heel goed!  "

 Kijk je uit met je timing, dat ze je niet per ongeluk het grommen beloont?

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Daar let ik ook op en tot nu toe heb ik niet het idee gehad dat ik op het verkeerde moment beloonde. Dat snoepje pakte ik om haar af te leiden, toen stopte ze met grommen en liep ze keurig met me mee. Pas toen de hond voorbij was gelopen beloonde ik haar. Verder weet ze bij bepaalde honden dat als ze niet blaft of gromt ze een snoepje krijgt. Dan ziet ze de hond en kijkt vervolgens helemaal trots naar mij omdat ze stil is gebleven. Of dan maakt ze op een goede manier kennis met een hond en komt ze vervolgens helemaal blij op mij aflopen omdat ze weet dat ze dat goed heeft gedaan.

 

Maar ik let er wel zo veel mogelijk op :)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Misschien het commando "kijk eens" geven, desnoods mét snoepje in de hand, een als ze naar je kijkt meteen het snoepje geven? Zelfde resultaat, maar dan heb je meer zekerheid dat je niet het verkeerde beloont.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Wilma; Ik was even vergeten te zeggen dat ik dat ook al doe en dat begrijpt ze ook. Ik probeer haar ook het commando 'let op' te leren waarbij ze mij echt aan moet kijken maar dat is wat moeilijker. Nu kijkt ze steeds naar mijn hand

 

Even snel een update:

 

Vanochtend ging het redelijk. In het begin kwamen er héél veel honden lans lopen en rennen en ik kon Penny redelijk goed afleiden, soms had ik het net te laat in de gaten maar daarna ging het al snel weer goed.

Toen we aan het wandelen waren deed ze erg nerveus en schrikachtig. Dit heeft ze heel vaak als het hard waait. Toen ze in de verte twee honden zag rennen raakte ze even in paniek en begon te trekken. Toen liep ik gewoon verder zonder echt heel veel aandacht aan haar te besteden en ze kalmeerde langzaam. Daarna begon ze eindelijk pas zin te krijgen in het wandelen en toen ging het erg goed.

Aan het einde ging het plotseling heel hard regenen dus we rende naar huis, alleen ik had niet in de gaten dat er voor ons huis een grote hond in de struiken stond dus ze viel weer uit. Dat was jammer, maar ik kon er niet echt wat aan doen. Gelukkig was het wel de hond van iemand die ik ken dus dat was niet erg.

 

'S middags ging ik samen met mijn moeder wandelen wat niet echt een goed idee was. Mijn moeder geeft mij totaal geen tijd om Penny af te leiden (als het nodig is) als er andere honden aan komen en geeft mij vervolgens de schuld dat Penny uitvalt. Verder wordt mijn moeder steeds heel boos op Penny als ze poep eet, ondanks dat ik al heel vaak heb uitgelegd dat dat niet werkt.

Aan het einde van de wandeling liepen we door het bos over een smal pad en ik zag dat er iemand aan kwam. Het was een oudere mevrouw met een heel erg agressieve hond die ze niet onder controle heeft. Als hij uitvalt probeert begint zij hem te schoppen en hij probeert haar vervolgens te bijten. Het is ook al vaak gebeurt dat ze de riem niet meer kon houden en deze hond valt echt aan. Daarnaast heeft ze ook nog een loslopende Border Collie en die wil ook nog wel eens mee doen met agressief doen. Toen ben ik een ander pad in gelopen omdat het anders echt gevaarlijk werd. Penny werd hierdoor wel bang, maar ik heb liever dat, dan dat ze gevaar loopt. Toen ik snoepjes op de grond strooide ging het wel weer goed en tussendoor keek ze soms richting die hond zonder dat ze echt tekenen van stress liet zien. Dat is dan weer wel positief.

 

Maar helaas heb ik morgen weer school dus vanaf morgen kan ik haar waarschijnlijk alleen 's middags uitlaten.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Ondanks dat ik totaal geen tijd heb en eigenlijk voor een mondeling van Duits moet leren wil ik toch even een update plaatsen.

 

Het gaat heel erg goed. Bij de sportvelden waar ik vaak loop viel ze niet meer uit naar vreemde honden, ze had vaak niet eens afleiding nodig. Alleen daar kwam ik bijna geen honden tegen dus met haar vlucht gedrag kon ik niet echt trainen.

Dus ik besloot weer even ergens anders naar toe te gaan, het losloop gebied. Ik was de eerste keer daar erg gespannen en dat was aan Penny ook duidelijk te merken. Maar nu is die spanning helemaal weg. Penny heeft daar met meerde honden kennis gemaakt, zoals een hele grote Saarloos Wolfshond (die heel erg in mijn snoepjes geïnteresseerd  was) en een hele grote hyperactieve Labrador.

 

Nu wandel ik daar vaker omdat ze daar veel contact heeft met andere honden en er vorig jaar heel sociaal door werd. Gisteren liep ik daar ook en toen liep er ook een Duitse Staande, het ras waar ze heel erg bang voor is. Ze wilde grommen maar keek meteen naar mij toen ik een snoepje pakte. Op die manier liep ze keurig naast mij. Vervolgens gaf ik het snoepje waardoor mijn hand weer leeg was. Toen vond ze het toch weer een beetje spannend en ze wilde uitvallen maar nog voordat ze echt kon blaffen had ik haar al weer afgeleid. Dat ging heel erg goed! Vervolgens liepen we door en ik dacht dat de hond met zijn eigenaar mee ging, maar hij wilde even aan haar snuffelen en Penny vond dat prima omdat ik nog steeds snoepjes vast had. Dat was echt super!!

 

Vandaag ging ik ook weer wandelen, deze keer weer op de sportvelden. Het zou een korte wandeling worden, maar op de terug weg renden er allemaal hele grote honden totaal niet onder controle heen en weer. Ze wilde ook naar Penny toe. Dat vond ik geen veilige situatie dus ik draaide om. Penny reageerde hier goed op. Ze volgde me vrolijk zonder angst. Ik stak snel een weg over omdat er een auto aan kwam en de honden op die manier niet achter ons aan konden. Dat ging goed. Alleen de eigenaar van de honden begon te schreeuwen, waarschijnlijk omdat ze toch met mij mee wilde lopen. Toen schrok Penny wel. Ze keek angstig om zich heen en wilde vluchten. Ze begon ook weer heel erg te trekken. Ik ben meteen op mijn hurken gaan zitten en hield haar heel kort. Toen hield ik wat snoepjes voor haar neus en ze nam deze aan! Normaal doet ze dat nooit als ze bang is! Ik was heel erg blij omdat we dus duidelijk vooruit gaan. Door de snoepjes werd ze heel snel rustig en we hebben gewoon fijn verder kunnen wandelen, zonder dat ze de rest van de wandeling nog in paniek was. Ik ben écht trots op haar.

 

Verder heeft ze de laatste tijd een aantal keer losgelopen in het losloop gebied en hier genoot ze echt van. Ze luisterde perfect! Gisteren ook, ondanks dat er toen ook honden naar elkaar blafte in de verte. Alleen zal ik haar de komende tijd waarschijnlijk weer aan de lijn houden. Ik realiseerde me vandaag wel weer dat ik best grote risico's neem. Opzich is het wel een veilig gebied, maar als het haar lukt te vluchten zal haar angst weer bevestigd worden.

 

Maar het gaat dus heel erg goed

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Het is wel fijn dat als ik een hele lange update plaats deze ook gelezen wordt ;-)

Ondanks dat ze nog steeds zou kunnen vluchten loopt ze op sommige plekken weer los en dat gaat goed. Ze vind het heerlijk en luistert goed.

Vandaag zijn we veel honden tegengekomen. Eerst een grote zwarte duitse herder. Deze kent ze en het ging goed. Ze liep los en kon dat ook, maar ik besloot haar toch even aan te lijnen. Eerder reageerde die hond namelijk nogal vreemd op een andere hond.

Daarna stonden er plotseling twee honden achter ons. Ik kon Penny heel makkelijk aanlijnen, ze vond het niet eng. Eén van de honden is een kruising pitbull en pointer, deze vind ze nu erg leuk omdat ik hem ook leuk vind. De andere hond was een pup. Ze kwamen allebij op ons aflopen en dat was spannend. De pitbull/pointer ging meteen bij mij staan en dat was goed. Maar de pup bleef voor Penny staan en naar haar kijken. Dat vind ze niet leuk dus na een hele tijd grommen begon ze te snauwen. Dat vind ik niet erg. De pup snapte het en vermeed haar verder. Toen ging het goed. Een paar keer moest Penny nog snauwen omdat een van de honden te dichtbij kwam.

Uiteindelijk begonnen de honden te spelen. Penny schrok en viel uit. Ik had haar snel weer onder controle en ze negeerde het daarna. Alleen die pittbul/pointer was te ruw en liep een keer over de pup heen, die piepte. Penny reageerde niet, maar de eigenares van de hond was erg boos. De hond liep bang en met zijn staart tussen zijn poten naar haar toe. Vervolgens ging hij heel erg bang op z'n rug liggen, terwijl de vrouw hem heel boos en streng toesprak. Kennelijk wordt hij vaker gestraft dokrdat hij op zijn rug wordt gelegd. Ik was hier echt van geschrokken, maar het verklaard wel veel. Die hond loopt altijd met zijn staart tussen z'n poten en zijn oren in zijn nek, hij durft zijn eigenaren niet eens aan te kijken. Ik snap niet dat zo’n lieve onzekere hond zo behandeld wordt :(

Maar verder ging het goed. Het poep eten is wel een groot probleem, daar stopt ze ook niet mee. Dat is ook hel vervelend met loslopen. Maar het is echt overduidelijk stress dus ik denk niet dat er iets is wat helpt.

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

;-) Gelezen.
En het gaat steeds beter

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Update

Het gaat erg goed met Penny. Ik heb nu een manier om vluchtreacties te stoppen en zelfs te voorkomen. Ook valt ze bijna niet meer uit, zelfs als er meerdere grote honden voor haar staan. Ik moet haar dan nog wel veel afleiden maar ze is niet meer gespannen en vind het ook niet meer eng.

Verder loopt ze nu heel veel los en ze geniet echt van de vrijheid. Luisteren ging eerst nog niet zo heel goed dus daar heb ik veel mee geoefend. Gisteren ging het perfect. Ik hoefde maar één keer te roepen en dan kwam ze, echt super! Vandaag was het weer anders, ze luisterde weer minder goed, dat was wel erg jammer. Dat betekend dat ik wel goed moet blijven oefenen.

Ik hoop weer dat deze update een beetje gelezen wordt.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Update

Het gaat erg goed met Penny. Ik heb nu een manier om vluchtreacties te stoppen en zelfs te voorkomen. Ook valt ze bijna niet meer uit, zelfs als er meerdere grote honden voor haar staan. Ik moet haar dan nog wel veel afleiden maar ze is niet meer gespannen en vind het ook niet meer eng.

Verder loopt ze nu heel veel los en ze geniet echt van de vrijheid. Luisteren ging eerst nog niet zo heel goed dus daar heb ik veel mee geoefend. Gisteren ging het perfect. Ik hoefde maar één keer te roepen en dan kwam ze, echt super! Vandaag was het weer anders, ze luisterde weer minder goed, dat was wel erg jammer. Dat betekend dat ik wel goed moet blijven oefenen.

Ik hoop weer dat deze update een beetje gelezen wordt. "

 Wat heb je dat super goed gedaan zeg

Ga zo door

als je eenmaal hun gebruiksaanwijzing snapt kom je zoveel verder met het zelfvertrouwen en leuke dingen

Ups en downs horen erbij

geen zorgen over maken, gewoon je conclusie trekken  voor dat moment en morgen weer een dag 

Ik zag zelf dat het vaak mis ging de dag na een te drukke dag

slapen en kluiven helpt herstellen

 

voor poep eten hielpen hier sanofor veendrenkstof samen met bokashi voor vleeseters

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Bedankt voor de reactie! Het poep-eten bij Penny is echt stress, als we gewoon heel rustig wandelen in een rustig gebied zonder spannende dingen eet ze niet, maar zodra er een hond langs loopt of zodra ik met haar ga spelen gaat ze meteen eten.

 

Ik ga er wel even goed naar kijken, maar momenteel krijgt ze ook al zalmolie en biotine en ik denk niet dat mijn moeder nog meer wilt geven ;) Daarnaast weet ik dus niet zeker of het werkt omdat Penny het vanwege een heel andere reden doet

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

 



Sorry dat ik pas heel laat reageer, ik was dit topic vergeten.

Bedankt voor de link, ik heb hem gelezen maar ik had eerder al soortgelijke dingen gelezen. Daarom maak ik me geen zorgen meer als ze eet. Ik probeer het wel te voorkomen door haar niet naar een drol te laten gaan die ze echt wil eten. Maar ik geef haar gewoon ruimte om te snuffelen en hou haar niet extreem veel in de gaten. Hierdoor doet ze het al veel minder. Gisteren heeft ze zelfs terwijl ze losliep in het losloopgebied (waar heel veel poep ligt) helemaal niets gegeten. Maar ik geloof wel nog steeds dat het bij Penny door stress komt.


Helaas is er wel een nieuw probleem bijgekomen. Gisteren viel ze plotseling uit naar een scooter, maar ik dacht dat er misschien een hond op zat dus ik besteedde er geen aandacht aan. Vandaag deed ze het echter weer en deze keer reed een scooter heel dicht langs haar. Ze viel plotseling uit en omdat de riem wat lang was botste ze er bijna tegenaan.

Ik snap echt niet waar dit vandaan komt. Ze heeft nog nooit een slechte ervaring met een scooter gehad...

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Blij dat ik niet alleen zaken vergeet :-) Het feit dat ze zo op de scooter reageert, bezorgt deze haar een angst of bedreigend gevoel.
Er zijn een aantal factoren die een rol spelen.
Het geluid dat ze produceren
De grootte
De snelheid
Het aantal cc (hoe hoger hoe zwaarder)
De afstand (misschien dichter en daardoor geschrokken)

Gewoon terug meer afstand houden en ervoor zorgen dat de scooters voorlopig niet meer te dicht langs haar voorbij kunnen.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Bedankt voor de tips. Het uitvallen naar scooters is gestopt. Waarschijnlijk deed ze het vorige keer omdat die scooter heel hard reed en ook heel dicht langs haar reed. Nu kijkt ze niet eens meer op :)

 

Verder is ze na wat gedoe met een jonge herder vanochtend wel weer wat sneller bang en heeft ze weer een beetje de neiging om te vluchten (niet door te trekken en te rennen maar door weg te draven). Maar dat komt wel goed want ik weet nu hoe ik er mee moet omgaan en ik denk dat het morgen al weer veel beter gaat.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Aangezien er in mijn andere topic niet echt wordt gereageerd en dit topic toch meer voor problemen is plaats ik het hier ook.

 

Over het algemeen gaat het nog steeds super goed, het poep eten is bijna helemaal over, vooral als ze losloopt. Ik heb haar gisteren losgelaten op een veld waar een hele tijd paarden hebben gelopen en waar dus veel poep lag, normaal eet ze het op maar nu keek ze er niet meer naar. Ze doet het alleen nog veel als er veel stress is.

Honden negeert ze nu heel veel. Als ik een hond tegen kom blijft ze vaak loslopen omdat ze er toch geen aandacht meer aan besteed.

 

Alleen gisteren ochtend was ze erg bang voor twee grote jachthonden. Dat heb ik toen opgelost door er naar toe te gaan. Toen zag ze dat ze helemaal niet eng zijn en wilde ze ze heel graag begroeten. Maar die middag schrok ze weer en was ze weer bang, deze keer voor een zwarte hond met een heel normaal uiterlijk. Beide keren wilde ze vluchten. Gelukkig reageerde ze beide keren nog wel op commando's en snoepjes maar ik ben wel verbaast. Ik hoop dat het iets tijdelijks is ofzo. Misschien lag het ook aan mij want beide keren was ik wel wat zenuwachtig ('s ochtends omdat ik wist dat ze jachthonden eng vind en 's middags omdat ik op een nogal afgelegen plek liep)

Ik blijf haar in ieder geval gewoon los laten lopen. Ze geniet daar echt heel erg van en de kans dat ze echt niet meer naar mij luistert is heel klein. Maar ik ga wel wat beter opletten.

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Het is mogelijk dat jouw zenuwen mee parten spelen.

Maar het speelt ook wel een grote rol hoe die jachthonden zich op dat moment gedragen.

Veel honden hebben het moeilijk met zwarte of bruine honden unie kleur. Deze zijn ook moeilijker te lezen voor hun soortgenoten.

Maar voor jullie beide ;-) .

Ze is nu eenmaal gevoeliger, ze heeft ook haar eigen karakter. Je zal haar moeten blijven sturen.
Alleen weet en zie je nu meer. En kan je de zaken ook beter aanpakken en je ziet, het leidt tot resultaten.

En haar avontuur met de rozijnen is duidelijk goed afgelopen. Genieten maar zou ik zo zeggen.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Bedankt voor de reactie! :D

 

Het ging gisteren middag echt heel goed. Er werd een Ridgeback achterna gezeten door twee Hollandse herders en er klonk een hoop gegrom en gepiep. De Ridgeback was bang en rende ook steeds heel dicht langs ons. Hij probeerde zich achter mij te verstoppen. Zijn eigenaren en die eigenaar van de herders waren alleen maar aan het lachen want ze dachten dat de honden speelde dus hij zocht bij mij steun.
Penny reageerde niet, zij keek alleen maar naar het stukje kaas in mijn hand. Ze viel niet uit en wilde niet vluchten. Ze was echt braaf en ik was heel erg trots op haar. Dat angstige is dus weer over :)

 

En genieten doe ik zeker, de wandelingen worden steeds leuker

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Zo zie je maar hoe ver jullie al geraakt zijn.

Ocharme de ridgeback. :'(

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Ja, het was erg zielig. Helaas kon ik hem niet helpen want als ik me er wel mee ga bemoeien gaat Penny waarschijnlijk wel uitvallen.

Het is ook jammer dat de meeste mensen die hier lopen totaal geen kennis van hondentaal hebben. Vandaag ging ik ook even met mijn moeder wandelen en toen kwamen we ook een herder tegen die grommend op Penny af rende, vervolgens zeggen die eigenaren dat dat bij herders normaal is en dat hij alleen maar even wil begroeten...

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

" Ja, het was erg zielig. Helaas kon ik hem niet helpen want als ik me er wel mee ga bemoeien gaat Penny waarschijnlijk wel uitvallen.

Het is ook jammer dat de meeste mensen die hier lopen totaal geen kennis van hondentaal hebben. Vandaag ging ik ook even met mijn moeder wandelen en toen kwamen we ook een herder tegen die grommend op Penny af rende, vervolgens zeggen die eigenaren dat dat bij herders normaal is en dat hij alleen maar even wil begroeten... "

 



Inderdaad.
Als ik van al die mensen apart 10 cent zou ontvangen, was ik schatrijk :'(

honden page profiel TukkerTukker 3 doggies

honden foto van Tukker

Hallo Melisse, 

Ik volg dit topic al een hele tijd. Ik vind het echt top hoe je met Penny bezig bent en hoe ver je al gekomen bent.

Ik lees vooral ook mee omdat ik veel heb aan de tips die ik hier lees. Stiegel en ik hebben ook nog veel te oefenen 

Voor jullie in ieder geval een dikke duim!

 

GroetjesTukker 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Tukker: Wat leuk dat je volgt! Bedankt voor je complimenten! :-D Ik hoop dat je wat aan alle berichten hier hebt en dat het bij jou ook steeds beter zal gaan.


Vandaag ging het goed, maar ze schrok aan het einde wel weer van een Duitse staande, zijn eigerares was boos op hem wat ze ook eng vond. Ze wilde weer heel snel wegvluchten maar zat gelukkig aan de lijn. Toen riep ik haar en was het weer over. Maar ik vond het wel heel vreemd, ze kent die hond...

Ik ga toch weer wat beter opletten.

honden page profiel thebarkingstarsthebarkingstars 3 doggies

honden foto van thebarkingstars

Ook ik volg al een tijdje mee en moet het helaas eens zijn over dat hondengedrag! Dat soort mensen moeten echt een keer wat opzoeken over honden 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Ik weet niet of je dit al een keer geprobeerd heb maar zou het helpen als jij de andere hond die Penny spannend vind gaat knuffelen? (mits die hond dat ook leuk vind)

 

Verder goed bezig hoor

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Thebarkingstars: Klopt, leuk dat je volgt!

 

Stabij Gijs: Dat doe ik soms maar dat snapt Penny niet. Dan gaat ze heel erg hard naar mij blaffen :)

 

Vandaag ging het weer erg goed. Misschien ga ik haar soms als het ook met het uitvallen goed gaat samen met een ander hondje uitlaten. Er is hier iemand die buitenlandse honden opvangt en ze heeft een pup die ik mag uitlaten. Maar dan moet het met Penny ook wel echt goed gaan, ik wil natuurlijk niet dat die pup het gedrag gaat kopiëren :)

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Vandaag is Penny weer aangevallen door een pitbull met een muilkorf. Ik liep in het losloopgebied en toen ik zag dat de hond een muilkorf om had tilde ik Penny meteen op. De hond kwam op ons af rennen en ik liep snel door waarbij ik de hond negeerde. De hond begon echter tegen mij op te springen en ik kon niet meer weg. Vervolgens werd de hond agressief. Ik heb hem een harde schop gegeven om hem weg te jagen maar daarna hij probeerde Penny en mij echt aan te vallen. Penny was helemaal in paniek en probeerde uit mijn armen te vluchten, gelukkig kon dat niet vanwege het tuig wat ze aan had.

 

De eigenaar pakte zijn hond toen en gaf mij de schuld. Het was een losloopgebied en ik mocht daar volgens hem niet met een aangelijnde hond lopen, terwijl hij daar met een hele agressieve hond liep. Ik werd heel erg boos maar die man bleef mij de schuld geven. Uiteindelijk liep hij boos weg.

 

Thuis kwam ik erachter dat mijn hele T-shirt gescheurd is, die hond bleef er waarschijnlijk met zijn nagels in haken.

 

 

Ik ben echt heel erg geschrokken en verdrietig, het ging zo goed. Ik ben bang dat ze nu weer gaat vluchten bij andere honden en dat ik haar weer niet meer kan laten loslopen. Ik ben ook heel erg boos, waarom ga je met een agressieve gemuilkorfde hond in een losloopgebied lopen?

 

Ik ga het wel bij het beheer van het gebeid waar ik in loop melden, dit kan gewoon niet.

pagina 4 van 6 12 3 45 6
Volgende forumvraag: blaffen naar pubers
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^